Slide 01
Slide 02
Slide 03
Slide 04
Slide 05
Slide 06
previous arrow
next arrow
Slide 01
Slide 02
Slide 03
Slide 04
Slide 05
Slide 06
previous arrow
next arrow

Dar al Abdullah

With the idyllic surrounds of Saadiyat Island, a linear development is proposed to optimize views of Abu Dhabi city skyline and access to the waterfront. Spatial iterations produced a building layout with two parallel wings – one for family functions, and another for SPA – that are connected by a transverse wing for the majlis which have views of the garden and the surrounding sea water.

The contemporary design features large windows with sunshades that partially enclose a pool area and opens up to the waterfront. The overhanging first level facade of geometric openings is supported by columns to create a lithe built form. Inside the rich collage of contemporary furniture, wood veneer, fabrics, and marble define the sophisticated lifestyle of its owners.

PROJECT INFORMATION

Project Type:
Location:
Year:

Single Residence
Abudhabi, UAE
2013

Share:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email

Dar al Abdullah