previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

Dar Al Rughwani

Nestled in a narrow rectangular site, these two homes are for two brothers and their families. The two homes are mirror images of each other whereby each home has a linear and rectangular layout with Formal and Living areas adjacent – and can open and close – to each other as required. The centrally located staircase separate the Formal and Family entries. The First Floor contains the three typical bedrooms and the Master Bedroom, which occupies the deeper side of the layout. The roof is occupied by a multi-purpose room and a roof terrace with direct views to Burj Khalifa. The home is deliberately made transparent to allow the majority of the spaces to orient to both the rear courtyard as well as to Burj Khalifa. Car parking and services are relegated to a joint Basement below.

These contemporary homes feature a mixture of floating and stacked masses with cantilevered slabs as canopies. These are further defined by large windows and multiple stone finishes.

PROJECT INFORMATION

Project Type:
Location:
Year:

Single Residence
Dubai, UAE
2020

Share:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email

Dar Al Rughwani