Slide 01
Slide 02
Slide 03
Dar al AlShamsi
PlayPlay
previous arrow
next arrow
Slide 01
Slide 02
Slide 03
Dar al AlShamsi
previous arrow
next arrow

Dar al AlShamsi

This contemporary house is comprised of a main building and a detached service block. The Family Living and Formal Living rooms are located near the drop off area, which allows for direct access to the formal entry and indirect access to the family entry near the service block. The Family Living and Formal Dining cater to the main courtyard in the rear while the Formal Living overlooks its own side yard. All bedrooms are located above on the First Floor except for an extra bedroom that is tucked into the rear on the Ground Floor. An enclosed multi-purpose room and accessible terrace are featured on the roof which overlooks the main courtyard below.

The parti of the main house consists of a two and a half story mass and a wrapping mass on the ground floor that houses the living and dining areas. The service block is linear and spans the entire depth of the property, consisting of the garage in the front, kitchen in the middle with direct access to the dining rooms, and living quarters for the maids in the rear. Masses are further articulated by a mixture and interplay of stone finished solid walls, cantilevered slabs, groove lines, large floor to ceiling windows, and screens.

PROJECT INFORMATION

Project Type:
Location:
Year:

Single Residence
Dubai, UAE
2018

Share:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email

Dar al AlShamsi